Intervju - Ingrid Eliasson

Inför Ale Trail Race 2019 presenterar vi ett antal personer i lättsam intervjuform.

Här följer en presentation av fjolårsvinnaren på den långa banan - Ingrid Eliasson.

"Utmanade, vackert och välorganiserat! Hoppas att fler hittar till detta roliga lopp!", detta citat och mycket mer får du reda på när du läser hela intervjun med Ingrid.

Ålder?
Nyligen fyllda 36

Träningsbakgrund?
Testat många olika idrotter under uppväxten: simning, kanot med mera men under tonåren var det framförallt handboll som gällde. Jag har alltid gillat att röra på mig men löpning var något jag undvek tills för ca 15 år sedan. Började springa för att det är så enkelt, på med skorna och ut, jättejobbigt i början förstås men det blev allt roligare efterhand som man orkade mer. Har sedan dess genomfört 10 Göteborgsvarv och 3 Lidingölopp bland annat.

Ingrid Eliasson 1.jpg

Ingrid efter segern i ATR 2018

Träningstimmar per år?
Träning är mitt största intresse och ägnar så mycket tid till det som det ges efter familj och jobb. I snitt blir det nog ca 400 h/år

Varav löpning?
Kanske hälften av tiden är löpning men är förtillfället tvingad till vila från löpning pga överbelastningsskada så då blir det mer styrketräning samt roddmaskin och motionscykel för flåsets skull

Favoritpass?
Korta och snabba när man får ta i så man nästan kräks, det är i alla fall de pass som känns bäst efteråt… Eller ut i skogarna kring Surte/Bohus där kilometertiden är irrelevant

Ditt bästa lopp någonsin och varför?
Lidingöloppet 2018! Dagen då ALLT stämde: kom väl förberedd, hade följt ett träningsprogram på 16 veckor till punkt och pricka, var i mitt livs form. På tävlingsdagen var det perfekt väder enligt mig = 12 grader och halvsol. Bästa känslan under loppet, kände mig stark och kunde öka farten hela tiden och de omtalade Lidingöbackarna var inga problem. Glädjetjut i mål när jag insåg att tiden var bättre än jag någonsin kunnat drömma om! (Tiden blev 2.18 och plats 41 bland tjejerna) .

På andra plats över bästa lopp någonsin kommer Ale Trail Race 2018, det första loppet jag vunnit och det var totalt oväntat.

Målsättning i år?
Förra året var målet att genomföra En Svensk Klassiker vilket jag lyckades med, satte även personliga rekord på 5,10,21 och 30 kilometer samt lyfte tyngre än någonsin i gymmet. Det blir svårt att toppa dom prestationerna i år så mitt mål nu är att träna det jag tycker är roligt och vara skadefri! Men om jag kommer igång med löpning snart igen så vore det kul att testa ett Marathon.

Din beskrivning av Ale Trail Race?
Utmanade, vackert och välorganiserat! Hoppas att fler hittar till detta roliga lopp!

Det roligaste terrängloppet; regnigt och lerigt, eller soligt och torrt?
Regnigt och lerigt! Är inte rädd för att bli lite skitig ;) och gillar ej att springa när det är för varmt!

 

Planerar du att komma tillbaka i år?
Hoppas på det! Tidigare nämnda skada är dock ett orosmoln för tillfället…

Vi tackar Ingrid för en trevlig pratstund och hoppas få se henne på startlinjen även 2019. Tills dess önskar vi en fortsatt skön sommar och såklart att skadan läker på allra bästa sätt!

Ingrid Eliasson 2.jpg

Ingrid överst på prispallen efter ATR 2018