Intervju - Patrik Lindegårdh

Inför Ale Trail Race 2019 presenterar vi ett antal personer i lättsam intervjuform. Först ut är fjolårsvinnaren på den långa banan - Traillöparen Patrik Lindegårdh.

"Vättlefjäll är ett fantastiskt naturområde och jag undrade länge varför det inte fanns något traillopp där så när det till slut blev av var det givet att springa.", detta citat och mycket mer får du reda på när du läser hela intervjun med Patrik.

Ålder?
40 år i augusti i år
 

Träningsbakgrund?
Jag fick på idrottsgymnasium i orientering och satsade på det fram tills jag blev 20 år. Jag hade mycket problem med stukade fötter och la ner min satsning då helt och började gymma ganska seriöst istället vilket ledde till att jag som mest vägde 10-15kg mer än under gymnasietiden. När jag fyllde 30 fick vi vårt första barn och flyttade hem till Sverige igen efter 5 år i Spanien. Då tog jag även upp löpningen igen och minns att jag sprang Midnattsloppet 10 km på 48 minuter. Sen dess har jag successivt ökat träningsmängd och förbättrat mig varje år.

Risveden_-_Patrik_Lindegårdh.jpeg

Patrik in action på Risveden terräng 2018

Träningstimmar per år?
Jag har legat på 450h 2016 och 2017 men 2018 ökade jag ett snäpp och landade på drygt 550h
 

Varav löpning?
Ca 500h, resten är främst cykel och skidor
 

Favoritpass?
Jag gillar långa tempopass eller lite tuffare långpass när man ligger ganska hårt under en längre tid (om jag är i bra form). En favorit är att springa hela Vättlefjällsleden så snabbt som möjligt. Den är ca 24k och har sprungit på strax under 1h39m men den tiden kan nog putsas lite till 😊

Ditt bästa lopp någonsin och varför?
Ganska svår fråga. Bästa känslan jag haft var nog på Herrestads fjällmaraton 44 km eller Soteleden trailmaraton 44 km. Jag vann båda loppen med god marginal och hade ändå mycket krafter kvar när jag kom i mål. Energimässigt var det perfekta lopp

Målsättning i år?
Lite oklar då vi ska få vårt 3:e barn snart. Jag gillar främst lite längre bergslopp men kommer förmodligen att springa en del trail lopp runt omkring Göteborg.

Din beskrivning av Ale Trail Race?
Vättlefjäll är ett fantastiskt naturområde och jag undrade länge varför det inte fanns något traillopp där så när det till slut blev av var det givet att springa. Vättlefjäll känns som riktig vildmark trots sin närhet till Göteborg. Själv arrangemanget är väldigt bra uppstyrt och banan är tydligt markerad

Det roligaste terrängloppet; regnigt och lerigt, eller soligt och torrt?
Beror på, båda har sin charm men föredrar nog ändå soligt och torrt (blir dessutom roligare för de som är med och hejar)
 

Planerar du att komma tillbaka i år?
Tyvärr kan jag inte vara med i år då vi ska ha släktträff på Öland det datumet.
 

Vi tackar Patrik för en trevlig pratstund och hoppas få se honom åter som deltagare nästa år. Tills dess önskar vi allt gott med tillökning i familjen, 40-års firande och Ölandsresa.

Bocksten_-_Patrik_Lindegårdh.jpeg

Patrik sprang Bocksten trailrun 2018